e
Banner

Etiketler: demiryolu taşımacılığı derneği



2023'de başarıyı demiryolunda serbestleşme getirecek



Demiryolu sektör temsilcileri eğitim ve bilgilendirme kuruluşu RAYTEST tarafından düzenlenen “Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi ve Etkileri Eğitimi”nde buluştu. İki gün süren etkinlikte yapılan tartışmalarda, 2023 yılı için ortaya konulan hedeflere ulaşılabilmesi için demiryollarında serbestleşmenin kaçınılmaz olduğu ve serbestleşmenin önünü açacak yasanın biran önce çıkarılması yönünde görüş birliği sağlandı.





Türkiye’nin geleceği demiryolu taşımacılığından geçiyor



Özellikle demiryolu taşımacılığına uzun yıllarını harcamış biri olarak, gönül rahatlığıyla söyleyebileceğim tek gerçek, Türkiye’nin geleceğinin demiryolu taşımacılığından geçtiğinin halen değişmediğidir. Bir başka deyişle, harcanan 27 yıla rağmen umudumu yitirmedim. Veya daha doğru bir yaklaşımla umudumuzu yitirmeyelim…”





Demiryoluyla tehlikeli madde taşımacılığı kurallara bağlanıyor



Kara, deniz ve havayolundan sonra demiryoluyla tehlikeli madde taşımacılığı da kurallara bağlanıyor. Tüm paydaşların görüşleri alınarak hazırlanan Tehlikeli Maddelerin Demiryolu ile Taşınması Hakkında Yönetmelik Taslağı’nın yasalaşmasıyla demiryolu taşımaları da uluslararası standartlara kavuşacak.